מערכי שיעור בקיימות לט"ו בשבט ויום כדור הארץ

מחפש/ת מערכי שיעור ופעילויות בנושאי סביבה וקיימות? רוצה לחבר את התלמידים לנושאים הבוערים ביותר, הנוגעים לחייהם?
ריכזנו כאן עבורך מערכי שיעור, סרטונים, חידוני קהוט, פעילויות מתוקשבות ועוד בנושא סביבה, שינויי אקלים והמזון שלנו, לכל הגילאים בעברית ובערבית.

מתחילים את השינוי בצלחת

פעילויות בנושא תזונה בת קיימא לתלמידים, מורים והורים

למה ללמד על תזונה בת קיימא?

לקראת ט"ו בשבט – בו בתי הספר עוסקים בקיימות ואיכות הסביבה – רבים מאיתנו, אנשי החינוך, תוהים כיצד ניתן לגרום לתלמידים להיות מעורבים בנושאים סביבתיים בוערים כגון שינויי האקלים הפוקדים את כדור הארץ והרס בסביבות מחיה, ולחנך לאורח חיים שמצמצם את הפגיעה שלנו בסביבה. ייצור מזון מהווה גורם מרכזי לתופעות אלה ולרבות אחרות, ובפעילויות אלה ילמדו התלמידים על הקשר בין סביבה ומזון, וכיצד ניתן להקטין את טביעת הרגל הסביבתית של כל אחד מאתנו. זאת בהתאם להנחיות משרד הבריאות ומשרד החינוך, המעודדות תזונה ים-תיכונית המבוססת על יותר מזונות מהצומח- למען הסביבה ולמען הבריאות של כל אחד ואחת מאיתנו.

לפי מחקרים ודו"חות של האו"ם וארגוני סביבה, המזון שאנו אוכלים אחראי לשליש מפליטות גזי החממה המביאים לשינוי אקלים (יותר מכל כלי התחבורה ביחד!), לשמונים אחוזים מכריתת היערות בדרום אמריקה, ולמחצית מן הפלסטיק הנמצא בימים ובאוקיינוסים. רוב ההשפעות הללו, כמו גם רבות אחרות, מיוחסות לייצור מזון מן החי. מדענים, ארגוני סביבה וממשלות מסכימים שהדרך האפקטיבית ביותר בה כל אחד ואחת מאתנו יכול לתרום לעצירת המשבר הסביבתי – היא לעבור לתזונה בת-קיימא, המבוססת על ייצור מקומי, עונתי, ובעיקר ממזונות מהצומח: ירקות, פירות, דגנים וקטניות. משרד הבריאות ממליץ על תזונה מסוג זה במסגרת הנחיות התזונה החדשות, ומשרד החינוך מפיץ גם הוא מערכי שיעור בנושא כחלק מהחינוך לקיימות והחינוך לבריאות.

ט"ו בשבט הנוכחי פוגש אותנו בתקופה מורכבת בחיי כולנו. אך דוקא בתקופה זו החיבור שבין טבע, תנובת הארץ ותזונה בת קיימא מתקשר לחוסן אישי וקהילתי. תחום המזון הוא תחום שבו לכל אחד ואחת מאיתנו השפעה גדולה על הסביבה, ועל כן לימוד הנושא יכול לעורר תחושת תקווה ומסוגלות. את הלימוד חשוב ללוות בחוויה חיובית כגון מארוחה בריאה משותפת, הקמת גינת ירק בית ספרית, יציאה אל הטבע, הנדבות בקטיף ועוד.

bb_pages

דילוג לתוכן