מערכי שיעור בקיימות ליום כדור הארץ
מחפש/ת מערכי שיעור ופעילויות בנושאי סביבה וקיימות? רוצה לחבר את התלמידים לנושאים הבוערים ביותר, הנוגעים לחייהם?
ריכזנו כאן עבורך מערכי שיעור, סרטונים, חידוני קהוט, פעילויות מתוקשבות ועוד בנושא סביבה, שינויי אקלים והמזון שלנו, לכל הגילאים בעברית ובערבית.
סרטונים קצרים
מחשבות על פני השטח
מערך שיעור בנושא צמצום בזבוז מזון
המלצות לסיורים והתנדבות
יעדי פיתוח בר קיימא
חידוני קהוט
פליקס ואדם
סיפורו של מוצר
מעכלים את האקלים
תזונה בת קיימא
למה ללמד על תזונה בת קיימא?
בתקופה זו כולנו עדים לתחילתו של משבר אקלימי, ליערות באוסטרליה ובאמזונס שנשרפים ונכרתים בהמוניהם, לאוקיינוסים שלנו שהולכים ומתרוקנים מבעלי חיים, ולבעיות סביבתיות נוספות.
לקראת יום כדור הארץ, שמצויין בתאריך 22.4, בו בתי הספר עוסקים בקיימות ואיכות הסביבה – רבים מאיתנו, אנשי החינוך, תוהים כיצד ניתן לגרום לתלמידים להיות מעורבים בנושאים אלה, ולחנך לאורח חיים שמצמצם את הפגיעה שלנו בסביבה.
ייצור מזון מהווה זרז מרכזי לתופעות אלה ולרבות אחרות, ובשיעורים ופעילויות ילמדו התלמידים על הקשר בין סביבה ומזון, וכיצד כל אחד מאתנו יכול לצמצם את טביעת הרגל האקולוגי שלו. זאת בהתאם להמלצות משרד הבריאות ומשרד החינוך, המעודדות תזונה ים-תיכונית המבוססת על שילוב בתפריט של יותר מזונות מהצומח- למען הסביבה ולמען בריאותנו.
לפי מחקרים ודוחות של האו"ם ושל ארגוני סביבה, ייצור המזון שלנו אחראי לכשליש מכל פליטות גזי החממה שמביאות לשינוי האקלים (יותר מכל כלי התחבורה ביחד!), כאשר רוב הפליטות מתוכו מגיעות ממזון מן החי. גידול בעלי חיים למזון אחראי גם לשמונים אחוזים מהכריתה והשריפה של יערות בדרום אמריקה, וציוד דיג הוא המקור לרוב הפלסטיק הנמצא בימים ובאוקיינוסים.
ממשלות וארגוני סביבה מסכימים כיום שהדרך היעילה ביותר בה כל אחד ואחת מאתנו יכול לתרום להאטת המשבר הסביבתי – היא תזונה בת-קיימא, המבוססת על ייצור מקומי, עונתי, ובעיקר ממזונות מהצומח: ירקות, פירות, דגנים וקטניות. מערכי השיעור מנגישים לתלמידים הן את הידע שהצטבר בנושא, והן את הדרכים השונות ליישמו.