משחק חוויתי שיכול להוות מתודה לפתיחה של דיון בנושא יחסינו לבעלי חיים, או למערך שיעור אחר.
חלוקה ביולוגית של בעלי חיים:
פותחים במשחק "ג'ונגל" (בדומה למשחק "סלט פירות"):
המנחה נותן לכל משתתף או כמה משתתפים שם של חיה אחרת. יש להקפיד שיבחרו חיות ממשפחות שונות – יונקים, עופות, זוחלים, דגים וכו. כמו כן יש להקפיד שהחיות שיחברו יהיו שייכות לקבוצות שונות עבור השלב השני של המשחק. המשתתפים יושבים במעגל כיסאות כאשר למשתתף אחד אין כיסא והוא עומד במרכז המעגל. משתתף שעומד במרכז המעגל קורא בשם של משפחת חיות. כל המשתתפים השייכים למשפחה צריכים לקום ולהחליף מקומות, כולל המשתתף שעמד במרכז. מי שלא הספיק לתפוס כיסא עומד במרכז וקורה בשם משפחה אחרת, וכן הלאה. כשאומרים "ג'ונגל" כל ה"חיות" קמים.
חלוקת בעלי חיים לפי שימושים של האדם:
לאחר כמה סבבים במשחק "ג'ונגל" המנחה מסביר שעכשיו נעבור לחלוקה אחרת של בעלי חיים – לא לפי שיוך ביולוגי אלא לפי איך שבני אדם מתייחסים לבעלי החיים. לשם הדוגמא הוא קורא בקבוצה "חיות משק". קבוצות נוספות ששייכות לחלוקה ממין זו הן "חיות בית", "חיות בר" וכו'.
דיון
ראינו שאין חפיפה בין התכונות הביולוגיות של בעלי חיים לבין הצורה שאנו בני האדם מתייחסים אליהם. למשל גם כלבים וגם פרות הם יונקים, אך לאחד אנחנו מתייחסים כ"חיית בית" ולאחר כ"חיית משק". החלוקות האלה משפיעות על איך אנחנו מתייחסים לבעלי חיים. למשל לכלבים רובנו מרגישים חיבה ואמפתיה הרבה יותר מאשר לפרות, למרות שאם מסתכלים על התכונות שלהם הם מאוד דומים אחד לשני (לכל היונקים יש קשר קרוב עם ההורים שלהם, רובם מקיימים חיי חברה וחיים בלהקות, כל גורי היונקים משחקים וכו').
מכאן ניתץן לעבור למגוון רעיונות דליון ביחסינו לבעלי חיים שונים, למשל
לפעולה מפורטת בנושא"שוברים את המיתוס – על חיות שאוהבים וחיות שמשתמשים בהם"