מאגר משחקים ופעילויות "חייתיים" לפעילויות הכרות וגיבוש: בבית ספר או כיתה חדשה, פעולת הכרות או גיבוש בתנועת נוער וגיבוש בכל מסגרת.
- מה משותף לי ולבעל החיים? – במרכז המעגל מונחות מסכות של חיות, בובות או כרטיסיות. כל משתתף בוחר חיה ובתורו אומר בשם החיה "המשותף לי (החיה) ולX (שמו של המשתתף) הוא…". יש לחשוב תכונה או "תחביב" שמאפיין הן את בעל החיים והן את המשתתף. הפעילות מתאימה לתווך גילאים אך הציפייה שככל שהמשתתפים בוגרים יותר הם ימצאו רעיונות מקוריים יותר. למשל: דג – המשותף לי ולדני ששנינו אוהבים לשחות, חתול – המשותף לי ולמאיה ששתינו אוהבות לישון וכו'.
*מלבד ההכרות והגיבוש, מטרת המשחק להראות בצורה חוויתית כי כמו שכל אחד מאיתנו מיוחד, בעל צרכים ותחביבים, כך גם בעלי חיים אחרים. - מה משותף לחברי ולבעל החיים? – מתאים לקבוצות של משתתפים שכבר מכירים. פעילות זהה, אך במקום להגיד תכונה שמשותפת לחיה ולי אומרים על חבר/ה. אפשר גם לא לציין שם את שם החבר/ה ושאר המשתתפים יצטרכו לנחש במי מדובר. למשל: קואלה – המשותף לי ולאלמונית הוא ששתינו אוהבות לטפס על עצים.
- הייתי רוצה לאמץ… /הייתי לוקח איתי לאי בודד…. – כל משתתף בתורו מספר איזה בעל חיים היה רוצה לאמץ ולמה. לחלופין אפשר לשאול איזה בעל חיים היה לוקח איתו לאי בודד. ניתן להניח במרכז המעגל כרטיסיות עם בעלי חיים מתוכם יבחרו או לבחור באופן חופשי. מתאים בעיקר לילדים בגילאי יסודי.
בגילאים בוגרים יותר אפשר להוסיף אלמנט של זכרון. כל משתתף בתורו אומר בנוסף לחיה שבחר, גם את שם כל המשתתפים והחיה שבחרו שדיברו לפניו.
*מלבד ההכרות, מטרת המשחק לעודד את הילדים לחשוב על בעלי חיים שונים ולהתחבר אליהם, ולפתוח אפשרות לדון ברעיון של אימוץ בעל חיים, בניגוד לקנייה.
- הכרות בתנועות – מתאים בעיקר לגיל הרך וילדים צעירים – כל משתתף בתורו אומר את שמו לפני, אחרי או בזמן שהוא עושה תנועה ו/או קול של חיה שאוהב.
5. כדור האמפתיה
6. משחקי חברה "חייתיים" שמתאימים לגיבוש ולכל זמן