למה פעולה חיה?
מדי שנה, עוברים מאות מיליוני בעלי-חיים בישראל מסכת ארוכה של עינויים, המסתיימים רק עם הריגתם. רובה המוחלט של הפגיעה נערך באופן ממוסד, חוקי לכאורה, לפי דרישת הצרכנים – ובחסותה של בורות ציבורית כללית.
תעשיית הבשר, ובעיקר בשר העופות, היא האחראית לקורבנות הרבים ביותר: מעל 200 מיליון עופות בשנה נטבחים בישראל לבדה. מותם האלים חותם חיים קצרים, שעברו עליהם בצפיפות רצחנית ובתנאי זיהום קשים, תוך שהם סובלים מנכויות שפותחו בהם לשם הפקת רווחים כספיים. גם תעשיות הדגים, בשר הבקר, הכבשים והחזירים, וכן תעשיות הביצים, החלב, העור, הצמר, הפרווה והנוצות – כל אלה אחראיות ליצירת עיוותי גוף תורשתיים במתכוון, לכליאת החיות בתנאים קשים, לפעולות אלימות בגופן ולהריגתן באלימות. כל זאת בהיקף של מיליונים רבים. מעבדות מחקר אחראיות לפגיעה קשה במאות אלפי בעלי-חיים בשנה, ובעלי-חיים רבים מנוצלים וסובלים גם לשם בידור גרידא, לעתים תחת מסווה "חינוכי": במופעים, בתחרויות, בגני-חיות, בפינות-חי, בפינות-ליטוף וכדומה. חיות הבר המעטות שנותרו בישראל חשופות לציד, לזיהום ולהשמדת בית-גידולן, וחיות מבויתות-למחצה וחופשיות ביישובים, סובלות מהתעללות ואף מציד ("הדברה"). אפילו בתוך בתי המגורים, בחיק משפחות מאמצות, החיות אינן מוגנות: "חיות מחמד" רבות נתפסות כצעצועים או כפריטי אופנה וסובלות מטיפול לקוי, מחוסר חברה, מסביבה צרה וחדגונית ומנכויות הנובעות מהנהייה אחר חיות "גזעיות".
התשובה לרשימת הזוועות הזו מתחילה בחינוך. רובנו מעדיפים לחשוב, שפגיעה בבעלי-חיים היא תופעה נדירה, פרי סדיזם יוצא-דופן. אנו יודעים מעט מאוד על פגיעה ממוסדת בבעלי-חיים – ורובנו מעדיפים שלא לדעת. אנו גם יודעים מעט מדי על הדרכים לשנות את המציאות האכזרית: משינוי בהרגלי הצריכה ועד ללחץ ציבורי על הרשויות ועל חברות מסחריות. כדי ללמוד כל זאת, קודם-כל צריך שיהיה איכפת, והאכפתיות מתחילה בדרך-כלל בפיתוח כבוד, חיבה וחמלה כלפי חיות שנמצאות קרוב אלינו.
אתר פעולה חיה מבקש להצעיד קדימה את המאבק החינוכי נגד הפגיעה בבעלי-חיים. מערכי השעור והפעולות המתפרסמים באתר הם מגוונים, ומטפלים בשלושת המוקדים החינוכיים החשובים:
- פיתוח רגישות, כבוד וחמלה כלפי בעלי-החיים: הכרת עולמם, רגישויותיהם וקרבתם אלינו
- מאבק בבורות בכל הנוגע לפגיעה בבעלי-החיים: הכרת העובדות
- עידוד למעורבות לטובת בעלי-החיים: לימוד דרכי מאבק בפגיעה בהם, לימוד אורח-חיים אחראי וסיוע ביצירת פעילות עצמאית בנושא