מערכי שיעור חינוך וחברה - تربية

נמצאו 103 מערכים
עשרות מערכי שיעור, מצגות, דפי עבודה ופעילויות חוויתיות פתוחים לשימוש לשעורי החינוך וכישורי חיים לכל הגילאים. נושא מניעת התעללות ופיתוח חמלה כלפי בעלי חיים הם בין הנושאים הבוערים שמעניינים ילדים ובני נוער, ומהווים כר מצוין לתרגול דיון מכבד, חשיבה ערכית, דיבייט ועוד. כמו כן הם בין הנושאים הקבועים בתוכנית כישורי חיים ומומלצים לעיסוק מעמיק על ידי שפ"י. בין הנושאים בהם עוסקים מערכי השיעור ותואמים לתכנית הלימודים בכישורי חיים: מניעת אלימות, רגשות, זכויות וחובות, מעורבות חברתית, אחריות, כבוד ואמפתיה, שונות ודמיון ועוד.

מאגר דפי עבודה בנושא בעלי חיים והגנה עליהם ובנושאים סביבתיים לכל הגילאים בעברית, אנגלית, מדעים, תנ"ך ועוד.

תצפית על בעלי חיים בסביבה הקרובה – פעילות חוץ כיתתית

פעילות חוץ כיתתית הכוללת תצפית בבעלי חיים החולקים עימנו את הסביבה הקרובה ודיון בבשפעת האדם עליהם, מתאימה להעשרה, שיעורי מדעים וקיימות, מתאימה במיוחד לקראת ט"ו בשבט במסגרת חודש שבט בטבע.

יעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם

מערך שיעור בנושא יעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם (SDG). מתאים לשעורי מדעים וקיימות ולתכנית הלימודים בנושא שינויי אקלים.

חיות איתנו – סביבת לימוד מתוקשבת

קישור לסביבת פעילות חיות איתנו של מכון אדם וחיה ומטח. מטרת הסביבה לערוך היכרות עם חיות שונות ולחקור את עולמן הרגשי דרך התנהגותן ונסיבות חייהן. מתאים גם לשעורי מדעים.

צרכים, פגיעה וזכויות לעל יסודי: מערך שיעור להעשרה, מולדת ואזרחות

מערך שיעור באזרחות הדן בצרכים שלנו ושל בעלי חיים. הצרכים מהווים בסיס להתחשבות באחר ומניעת אפליה. בשעור נבדוק באיזה מידה זה רלוונטי גם ליחסינו לבעלי חיים ואיך אפשר לפעול כדי למנוע פגיעה והתעללות? המערך מלווה במצגת.

סרטון ודיון – לחלוק את העולם עם כולם

סרטון מומלץ על רגשות בעלי חיים, חיי המשפחה שלהם, יכולות מופלאות של בעלי חיים וכיצד ניתן לעזור להם. הסרטון כולל עצירות לדיון וקישור למערכי שיעור.

חידון החיה המסתורית – מגוון פעילויות לגילאים שונים ופעילויות מתוקשבות

פעילויות חוויתיות הכוללות עובדות מרתקות ומפתיעות על בעלי חיים שכולנו מכירים, מידע על פגיעה בבעלי חיים, ודיון על כיצד ניתן לסייע להם. העמוד כולל קישור לפעילויות בנושא למגוון גילאים וכן לפעילויות מתוקשבת.

צרכים, פגיעה וזכויות ליסודי: מערך שיעור להעשרה, מולדת ואזרחות

מערך שיעור במולדת וחברה ליסודי הדן בצרכים שלנו ושל בעלי חיים, כיצד אנו יכולים להיות אמפתיים לחוויות של בעלי חיים ומה זה אומר על הצורך להתחשב בהם? המערך מלווה במצגת ודפי עבודה.

סדרת מערכי שיעור – לחלוק את העולם עם כולם + דפי עבודה וסרטונים

סדרת מערכי שיעור בנושא "לחלוק את העולם… עם כולם" – ארבעה שיעורים בנושאים שבין בני האדם לבעלי החיים, עידוד חמלה, מניעת התעללות והתחשבות אחר. השעורים דנים ברגשות של בעלי חיים, מאפיינים מיוחדים של בעלי חיים, קשרים בין אדם לבעלי חיים וקבלת החלטות מוסריות.כל השעורים מלווים בסרטונים ודפי עבודה.

מדברים בעלי חיים – רעיונות למיני הרצאות בהעברת תלמידים

מגוון רעיונות למיני הרצאות שתלמידים ותלמידות יכולים להעביר במפגש “מיני TED” – שיעור שמשלב למידה מערבת עם למידת עמיתים.

מערך שיעור לאזרחות ומולדת: חוק צער בעלי-חיים + מצגת

מערך שיעור לחברה ומולדת ליסודי. המערך עוסק בחוק צער בעלי חיים האוסר התעללות, מה הוא אומר, מה המגבלות שלו וכיצד ניתן להפעיל אותו. המערך מלווה במצגת ודפי עבודה.

הקורונה, בעלי החיים והמזון שלנו – שיעור מקוון, משימה מתוקשבת לעל יסודי

מערך שיעור ופעילות מתוקשבת לשעורי מדעים, סביבה ולהעשרה – מה הקשר בין מגפות עולמיות, הקשר שלנו עם בעלי החיים ,ומה שאנחנו אוכלים לארוחת צהריים?

שילוב זכויות בע"ח בבתי ספר – הצעות והזדמנויות

חידון מלך הטריוויה – מה עובר על בעלי החיים

פעולה הכוללת חידה בלשית ומשחק "מלך הטריוויה" כולל כרטיסיות שאלות ותשובות. מתאים גם ליום שיא ופעילות חוץ כיתתית או תחרות בין קבוצות חניכים.

סיפורו של מוצר – פעילות חוויתית

פעילות חוויתית בנושא המחיר הסביבתי והמוסרי של המזון שלנו.

מערך שיעור – דיון עקרוני בשאלת בעלי החיים *מערך מומלץ לתיכון

מטרת הפעולה היא להציף דיון בשאלות שעולות כתוצאה מהחשיפה לידע בנושא פגיעה בבעלי חיים, ולאפשר לחניכים לגבש את עמדתם באופן מושכל יותר, תוך שימוש בטקסטים, ציטוטים של ידוענים וקריקטורות המציגים עמדות שונות בנושא.

שיעורי חקר ודיבייט בנושא דילמה ראשונה – אימוץ כלב לעומת קנייה של כלב.

מערך שיעור באזרחות ומולדת – צרכנות אחראית + מצגת

מערך שיעור הדן באחריות שלנו כצרכנים, מדאגה לזכויות עובדים, שמירה על הסביבה ועד מניעת פגיעה בבעלי חיים. מלווה במצגת.

סיורים התנדבות והרצאות

ארגונים שעוסקים בהצלה ושיקום של בע"ח ומאפשרות ביקור של תלמידים וכן פעילויות חינוכיות. מתאים גם להתנדבות ביום המעשים הטובים.

מערך פעולה: כל אחד צריך משהו – צרכים שלנו, צרכים של בעלי חיים

מטרות הפעולה: החניכים יחשבו על צרכים ותחביבים שלהם, וילמדו על זכויות הילד, שמטרתם לשמור על הצרכים הללו שלא יפגעו. מתוך הצרכים שלהם, החניכים יבינו שגם לבעלי חיים יש צרכים שחשוב לשמור ולהגן עליהם. הם יתנסו בדילמות מוסריות שבהן צורך של אדם אחד בא על חשבון צורך של אדם אחר או בעל חיים. החניכים יחשבו איך לשקול את הצרכים הללו אחד מול השני ולהגיע להחלטות מוסריות, שיפחיתו את הפגיעה. כך הם יחשפו גם למקרים שבהם למען מטרה שולית של בני אדם פוגעים בבעלי חיים בצורה מאוד קשה ויסודית.

מערך פעולה: שוברים את המיתוס: על חיות שאוהבים וחיות שמשתמשים בהן

מטרות הפעולה: הרבה פעמים יש לנו תפיסה מוטעית לגבי בעלי חיים – כשחושבים על זה, בדרך כלל אנחנו מכירים מקרוב כמעט רק כלבים וחתולים, ושאר החיות הן פשוט "חיות שמגדלים במשק" או "חיות בר רחוקות".. כשמתחילים להכיר גם בעלי חיים אחרים, ולהבין כמה הם חכמים, רגישים, ואיזה דברים מגניבים הם יודעים לעשות – יותר קל גם לשנות את היחס אליהן. וזה בדיוק מה שננסה לעשות בפעולה הזו!

מערך פעולה: התעללות בבעלי חיים – מה זה ומה עושים עם זה?

רוב הציבור מתנגד להתעללות בבעלי חיים. החניכים יחשפו לכך דרך סקר רחוב. עם זאת, רבים לא מודעים לכך שרוב הפגיעה נעשית בצורה ממוסדת ותעשייתית ושחלק מהפגיעה הזו היא חוקית. התלמידים יחשפו לסיבות שונות לקיום התעללות ויבינו מה מצב החוק והאכיפה ביחס אליהם, וילמדו על חוק צער בעלי חיים. לבסוף החניכים יתנסו בפתרונות להתעללות ישירה בבעלי חיים וילמדו מה ניתן לעשות כאשר פוגשים בה.

bb_pages

דילוג לתוכן